Kleinschaligheid

Uit de schoolkrant

Zo wordt kleinschaligheid binnen een grotere school gecreŽerd.

Veilige Schooltest Als er gezamenlijk iets aan scholing kan worden gedaan, dan bespaart dit tijd en geld. Nu is het zo dat mensen van de verschillende scholen voor hun bijscholing door het hele land reizen. Niet overal is het een actueel probleem, sommige scholen hebben zich, zo lijkt het, afdoende kunnen beschermen door bijv. Vaker werd geopperd dat leerlingen nogal snel roepen dat ze gediscrimineerd worden als er iets gebeurt waar ze het niet mee eens zijn. Ruim 5000 leerlingen zouden gedurende een periode van ruim een half jaar slachtoffer zijn van immaterieel geweld. Een andere wens is het gezamenlijk organiseren van scholing op gemeentelijk niveau.

Lever nooit verslagen van internet zomaar bij je leraar in. Een groot probleem vormt voor een aantal scholen de diefstal van fietsen. Op de meeste scholen kunnen docenten overdag in ieder geval met een gerust gevoel hun auto parkeren. Uitgangspunten die worden gehanteerd zijn bijvoorbeeld 'respect voor elkaar', 'omgaan met elkaar'. De maatschappij waarin we leven wordt steeds meer geconfronteerd met allerlei vormen van agressie en geweld. Scholen kiezen uit het brede aanbod aan projecten en materialen datgene waarvan ze vinden dat in de eigen situatie past. Vooral gymdocenten moeten waakzaam zijn in het respecteren van de privacy van leerlingen.

Je bent zelf verantwoordelijk voor de gevolgen van dit soort fraude. Om meer aan primaire preventie te doen is het zaak om behalve aandacht ook tijd en mankracht aan activiteiten op dit niveau te besteden.

Advertenties