Kleuter-,lager-5

Uit de schoolkrant

Voorzien in het kleuter-,lager-5 jaar en middelbaar onderwijs 7 jaar.

Onderwijs Antwerpentest Kleutertuin en lagere school met een jaaragenda, nieuws, activiteiten per klas en links voor ouders en kinderen. De wekkende en cultuur-scheppende functie van de moedertaal in het hervormde M. Dit centrum zorgt voor de opleiding van brandweerlieden en ambulanciers. Vader was een gemeentebediende die na de oorlog 1914-1918 ontslagen werd, slachtoffer van de activistische ketterjacht. Verhoudingen en geestelijke ontmoetingen in het leven van Jan Hendrik van den Bosch 1862-1941. Informatie over opleidingen, beroepen, inschrijvingen, opendeurdagen en sociale voorzieningen.

In de volgende drukken van de Werkboekjes werd de leerstof voor woordenschat en stijlstudie toegevoegd, en verschenen tevens illustraties met de medewerking van dr. Evenementen, mogelijkheid tot inschrijving, routeplan. Het is een fraai stuk proza, vol van verering voor de worstelende mens Gezelle, getuigenis afleggend van de rijke, ondertussen opgedane, cultuur van De Vos. Het essay gewijd aan Gezelle verscheen in 1930, de honderdste verjaring van de geboorte van de grote priester-dichter. Visie, kalender en maandelijks een project van de kinderen. Niet alleen past deze excursie in de bestudering van de OCCW, maar is het tevens een prima voorbereiding op de cursussen Stedebouw, Ancien regime en Van Babylon tot Brugge.

Stedelijke lagere school met algemene informatie en werk van de kinderen. Deze drie Europese scholen worden voornamelijk bezocht door kinderen van Europese ambtenaren, maar zijn in beperkte mate ook toegankelijk voor anderen.

Advertenties