Vooropleiding

Uit de schoolkrant

Voor deze opleiding heb je geen specifieke vooropleiding nodig.

Administratief Opleidingtest Het volgen van een erkende opleiding hoeft niet duur te zijn. Uiteraard kun je sneller studeren als je dat wilt en zo de cursus sneller afronden. Alle opleidingen kunnen worden afgesloten met een landelijk erkend diploma. Deze laatste vorm van examineren is overigens ook eenbelangrijk kenmerk van competentiegericht opleiden. In dit onderdeel leer je perfecte zakelijke brieven schrijven, die qua stijl, spelling en grammatica helemaal kloppen. Omdat u immers in de praktijk goed moet kunnen functioneren, willen we u ook vanuit de praktijk kunnen beoordelen. De genoemde cursusduur geldt voor de volledige cursus, maar kan in verband met eventuele vrijstellingen worden verkort. Je kunt aan de slag in uitvoerende functies waarbij je in opdracht van anderen bepaalde taken uitvoert.

En thuis oefenen met de unieke software zoveel je wilt. Bovendien krijg je opbergmappen om je lesmateriaal overzichtelijk in op te bergen. Per jaar zijn er minstens vier momenten waarop u het theoretische examen kunt doen. Heb je bij de start van je studie een relevante baan en is het bedrijf waar je werkt geregistreerd bij de ECABO, dan kun je de praktijkopdrachten waarschijnlijk gewoon op je werkplek uitvoeren. Tekstverwerken, Rekenvaardigheid en Spreadsheet meenemen. We gaan ervan uit dat je al kunt typen volgens het tienvingersysteem blindtypen. Een overzicht van mogelijke vrijstellingen vind je hier. Je ontvangt speciaal ontwikkeld, losbladig lesmateriaal.

Bij overzicht van vrijstellingen zie je voor welke deelkwalificatie je vrijstelling kunt krijgen als je in het bezit bent van een diploma. Je wilt flexibel studeren, maar je wilt ook de hoogste kwaliteit. Je vindt het leuk om met veel verschillende mensen om te gaan en heel diverse werkzaamheden uit te voeren. In deze deelkwalificatie gaat het om het inwinnen en verstrekken van zakelijke informatie, het afhandelen van telefoongesprekken en het uitvoeren van receptionele taken.

Advertenties