Echtscheiding.

Uit de schoolkrant

Steeds meer huwelijken eindigen helaas in een echtscheiding.

Kinderen Scheidingtest Als je geen alimentatie krijgt, mag jij niet dreigen dat je ex-partner de kinderen niet meer mag zien. Het is niet noodzakelijk om naar een advocaat of notaris te gaan. Deze kinderen zullen sneller hun verdriet en machteloosheid verbergen achter een intense boosheid.

Jonge kinderen weten nog niet dat wanneer ze iemand niet zien, dat deze persoon nog bestaat. Deze jongeren zijn vaak een grote steun voor het gezin. Steeds meer huwelijken eindigen helaas in een echtscheiding. Besef dat het betalen van alimentatie en het naleven van de omgangsregeling volledig los van elkaar staan. Soms is er sprake van regressie, dit betekent dat kinderen zich terug jonger gaan gedragen dan hun leeftijd.

Het zijn vooral de kinderen die gebaat zijn met een overlegmodel in plaats van een oorlogsmodel, wat de relatie tussen de ouders enkel vertroebelt. Wel kan er verwarring optreden omtrent plotse veranderingen in dagplanning. Soms zien ze de echtscheiding als het gevolg van hun vroegere wensen. Het doel van een bemiddeling is het voorkomen van een oorlog met twee ingehuurde strijdlustige advocaten. De training richt zich op kinderen tussen 8 en 12 jaar. Het artikel dat u opvraagt kan enkel door abonnees of houders van een dagkaart bekeken worden.

Advertenties