Aandachtsspan.

Uit de schoolkrant

Sommige hulpverleners denken nog te veel enkel in termen van aandachtsspan.

Adhd And Addtest Soms raast hij nog als een wildeman rond, bijvoorbeeld met voetballen. Maar verder is hij rustiger geworden en lacht hij vaker. Het is niet iets om je voor te schamen of om te verbergen. Een gids voor ouders, leerkrachten en hulpverleners. Het onderscheid met de normale, bij de leeftijd horende problemen en drukte is moeilijk te maken. Deze lijken met de leeftijd duidelijker vorm te krijgen.

Wat Elaine Aron over hen schreef, is ronduit schitterend. Op school haalt hij betere cijfers en hij heeft zowaar al twee vriendjes. Deze voorlichting over de stoornis helpt inzicht te krijgen in de verschijnselen ervan. Tilburg, Kristoff Tilkin, Frederik Verleysen en Liesbet Vreys.

Maar soms is ze erg verdrietig dat ze zolang in haar eentje heeft geworsteld met problemen zonder dat ze er iets aan kon doen. Ze hebben geleerd de neiging tot bewegen te onderdrukken. Van binnen voelen ze zich echter nog even onrustig als vroeger. Aan deze lijst moet echt nog veel worden aangevuld, geduld aub. Toen Jasper drie jaar oud was, stond zijn mond geen moment stil.

Advertenties