Selecteren

Uit de schoolkrant

Sneller lezen begint met kritisch selecteren wat je wilt lezen.

Lezentest Gericht op leerdoelen en het beantwoorden van je vragen. Op dag 3 begint een nieuw verhaal, dat op dag 4 weer terugkomt. De methode staat ook bekend als maan, roos, vis of boom, roos, vis en wordt uitgegeven door Zwijsen. Op teksten van mijn hand is eenCreative Commons Licentievan toepassing. Het doet een zwaar beroep op verschillende activiteiten in je hersenen. Teken en schrijf de eerste woorden met uw kind en lees samen de woordrijtjes.

Lees de betekenis van de tekst, niet de formulering in woorden en zinnen. Lantaarn' besteedt hieraan aandacht in een 'Orthotip'; zie het Overzicht. Als u geen software-update abonnement heeft, dan is dit het moment om het af te sluiten. Ga na wat de praktische consequenties zijn van een bepaald idee. Gemeente Etten-Leur wil laaggeletterdheid bestrijden. Zorg voor stilte, of een regelmatig achtergrondgeluid.

Ouders kunnen dat eventueel nog eens bekijken om de aanpak goed helder te krijgen. De tweede editie van Nederland Leest is gestart en duurt tot en met vrijdag 16 november. Daarom wordt er op 28 november een bijeenkomst georganiseerd van 19.

Advertenties