B-hoofdvak.

Uit de schoolkrant

Sinds 1991 heeft het Nederlands de status van B-hoofdvak.

Docent Nederlandstest Nederlands 18 lessen in de onderbouw vervanging wegens ouderschapsverlof per direct. Economie 10 lessen per direct vervanging in eerste instantie. Voor reguliere studenten is dat een studiebelasting van een half jaar. Niet alleen allochtone leerlingen, maar ook taalzwakke autochtone leerlingen hebben veel profijt van deze aanpak. De groep bestaat uit vijftien en maximaal twintig deelnemers. De scholing kan op locatie plaatsvinden of aan de Hogescholen in Amsterdam of Alkmaar.

Voor de opleiding is accreditatie aangevraagd bij de Stichting Post-HBO. Nu zit ik erg te twijfelen of dit wel verstandig is en welke opleiding daarvoor het meest geschikt is. Daarom denkt ik dat een HBO-opleiding erg beperkt is voor jou, omdat deze alleen opleidt tot leraar.

Deelnemers die de opleiding met goed gevolg afronden, ontvangen een getuigschrift. De minor is ontwikkeld in samenwerking met het werkveld en wordt uitgevoerd door de Educatieve Hogeschool van Amsterdam. De kandidaat moet een leidende rol vervullen binnen de vaksectie.

Advertenties