Ouderavond

Uit de schoolkrant

Op een ouderavond krijgt u antwoord op deze vragen.

Ouderavondtest Er is een basisschoolversie en een voortgezet onderwijsversie van deze ouderavond. Bruikbaar is ook de Vlaamse dvd 'Diederik de Verschrikkelijke'. Deze ouderavond is beslist n met een knipoog, veel herkenning en een mogelijkheid om nieuwe ideen op te doen.

In de hal niet meer dan 1 groep; anders stoort men elkaar. Elk groepje vormt een kring in een lokaal met het blad discussiepunten. Dit alles onder begeleiding van een hiervoor speciaal getrainde consulente, die u ook tijdens de voorbereidingen al kan adviseren. Als de ouders weer aanwezig zijn in de hal, is er eerst de mogelijkheid opmerkingen te maken of vragen te stellen aan u of de andere ouders. Worden kinderen agressief van programma's met geweld.

Met dit uitgangspunt kan de avond moeilijk op zich staan. Eind september kennismaking met docenten; uiteenzetting door de mentor over de gang van zaken in het eerste leerjaar. Met de door de ouders aangekaarte onderwerpen gaan we aan de gang. Het tonen van videofragmenten die het onderwerp van meerder kanten belichten.

Advertenties