Cerebellum,

Uit de schoolkrant

Ook zijn er gebieden, zoals het cerebellum, waar wel afnames in volume worden gevonden bij de jongens met ADHD, maar niet bij hun broers.

Adhdtest Ook moeders die tijdens hun zwangerschap veel roken en drinken lopen een verhoogde kans op een kindje met ADHD. Vaak zijn er conflicten met ouders en leraren over de schoolprestaties. Ook zijn er gebieden, zoals het cerebellum, waar wel afnames in volume worden gevonden bij de jongens met ADHD, maar niet bij hun broers. Velen presteren onder hun niveau en maken school niet af.

Er is wel een verband aangetoond tussen vroeggeboorte of een laag geboortegewicht en verhoogde kans op ADHD. Van dopamine is bekend dat het een rol speelt bij onder meer motivatie. Centrum wordt gesteund door kinderartsen en kinderpsychiaters. Deze afnames hangen mogelijk meer samen met niet-erfelijke factoren. Letterlijk vertaald Aandacht Tekort Stoornis eventueel met hyperaktiviteit, is een syndroom dat meestal gekenmerkt wordt door serieuze en blijvende problemen zoals slechte concentratie, slechte beheersing van impulsen, hyperaktiviteit. Deze hersengebieden zijn rijk aan neurotransmitters zoals dopamine.

Niet alleen voor ouders, maar ook voor volwassenen, kinderen, hulpverleners, wetenschappers, studenten. Vertel bijvoorbeeld oppervlakkige kennissen een beperkte versie en reserveer het complete verhaal voor mensen die dichtbij staan. Meestal in verband met drukke en impulsieve kinderen. Er is simpelweg meer aandacht voor de aandoening dan 20 jaar geleden en ook het aantal kinderpsychiaters is toegenomen. Andere kinderen hebben in beide situaties problemen.

Advertenties