Regelmatig

Uit de schoolkrant

Ook kinderen met diabetes ervaren dat ze regelmatig gepest worden.

Basisschool Kinderentest Om dat zo goed mogelijk te doen heeft u informatie over basisscholen uit uw omgeving nodig. Jaap heeft al gezien dat er nog twee leerlingen zijn die diabetes hebben, een knul van een jaar of 16, het is een Gothic figuur, en hij draagt een pomp, hij zag tenminste een slangetje bengelen. Dit protocol dient als een praktische handleiding, met o. In het schoolplan staat hoe een school de komende vier jaar werkt aan verbetering van het onderwijs. Ook dat het rustig was, mede omdat hij slechthorend is.

De school dient in het besluit de ouders te wijzen op deze mogelijkheid. Een speciale school voor basisonderwijs verklaarde bereid te zijn de leerling toe te laten met ambulante begeleiding door de school. Binnenkort is er een avond voor de leerkrachten die door het ziekenhuis georganiseerd is, waar ze informatie krijgen over diabetes. Als een kind een hyper heeft, dan zal het eerder gauw gefrustreerd en boos zijn.

Een persoon in de klas heeft vooral tuk op Jaap, maar hij wordt morgen voordat de les begint heeft hij al gesprek met de mentrix. Steeds blijkt wel dat de gesprekken nodig zijn!! Zeker om miscommunicatie tegen te gaan. Openbare staats-scholen mogen dat alleen als ze vol zijn. Er moeten goede afspraken gemaakt worden, soms gaat een ouder mee. Ook bij zijn vriendje in de klas zit een leerling met diabetes.

Advertenties