Ruimtevaart

Uit de schoolkrant

Nationaal Ruimtevaart Museum Lelystad lezing15 dec.

Ruimtevaarttest Ruimtevaart is dus veelomvattend en is ingebed in onze gehele samenleving. In de verre toekomst zal het wellicht zo zijn dat we naar Mars of een andere planeet in de ruimte kunnen vliegen. Nationaal Ruimtevaart Museum Lelystad lezing15 dec.

Nederland is op diverse terreinen van de ruimtevaart actief. Station is een wereldwijd project waar 16 landen aan deelnemen. Ik zal eerst wat vertellen over de geschiedenis van de ruimtevaart. Na bijna 10 jaar van fantastische ontdekkingen krijgt de Hubble Ruimte Telescoop, een nieuwe start zoals het verdient. Hoofd van de NASA, Michael Griffin, heeft het groene licht gegeven voor een spaceshuttle missie voor het repareren en verbeteren van de ruimtetelescoop.

In de toekomst staan interessante gebeurtenissen op het programma zoals bemande vluchten naar de Maan en de planeet Mars. Op latere reizen namen de astronauten een speciaal maanwagentje mee naar de maan. Astronauten hebben daardoor soms last van ruimteziekte. De kritieke daling door de dampkring duurde een uur.

Advertenties