Empathie.

Uit de schoolkrant

Mensen met autisme zijn niet in staat tot empathie.

Autisme Kinderentest Een autistisch kind in een gezin hebben is meestal heel moeilijk. Verder heeft ze een voorkeur voor lieveheerbeestjes. Hoe eerder een diagnose gesteld kan worden, hoe beter het is voor de ontwikkeling van het kind en de begeleiding van ouders. Justine Pardoen is hoofdredacteur van Ouders Online. Ze praten meestal ook later en hanteren, voor ons, een vreemd taaltje. Door gebrek aan verbale uiting krijgen autistische kleuters vaak driftbuien bij plotse veranderingen.

Omdat de handicap zich zo verscheiden manifesteert, is de herkenning van de handicap zo moeilijk. Als ouders aan de bel trekken wanneer hun kind al 2 jaar is, dan zou dat kindje altijd onderzocht moeten worden. Weer naar school De vakantie is weer voorbij, onze kindjes zijn weer naar school! Hoe is het gegaan, die eerste schooldag, nieuwe kindjes, nieuwe klas, nieuwe leraar. Het ongewoon reageren op omgeving, met drang naar herhaling, beperkte interesses en een hekel aan veranderingen. Met een goede begeleiding wordt het leven voor een autist en zijn omgeving een stuk aangenamer. Wel bestaan er medicijnen om bepaalde uitingen van probleemgedrag in te tomen; de meest gebruikte zijn anti-psychotica, middelen tegen depressies en middelen tegen epilepsie. Men heeft volgende documenten nodig om in aanmerking te komen voor thuisbegeleiding. Ze worden constant overspoeld door allerlei afzonderlijke indrukken en waarnemingen; ze slagen er niet in om aan al deze dingen betekenis te geven en om hoofdzaken van bijzaken te onderscheiden.

Wat is de rol van de vader? Hoe heeft de vader zijn kind beleefd? Lagen jullie meteen op één lijn, of juist niet? Heeft hij het geaccepteerd? Hoe gaan jullie als koppel daarmee om? Kortom, een topic over alles met betrekking tot de vaders. Het brein van autisten is ook iets groter dan gemiddeld. Uiterlijk merk je niets aan hen, maar in hun hoofd overheersen chaos en wanorde. Ontmoetingsdag Mij lijkt het leuk, en hopelijk jullie ook, om elkaar, buiten dit forum, ook eens te ontmoeten. Dan worden immers de verschillen met andere baby's opvallender. Stel je voor in dit forum Als je lid bent geworden is jezelf eerst even voorstellen verplicht.

Discussielijst voor partners van mensen met een aandoening in het A-spectrum. Vaak zijn ze heel taalvaardig en intelligent, waardoor het doorgaans moeilijk is om te begrijpen wat er aan de hand is. Sinterklaas VErtel hier hoe bij jullie dingen verlopen rond deze feestdag. Toch is aan hun uiterlijk meestal niets bijzonders te zien. Ook op de werkkamer van de Utrechtse kinderpsychiater prof. Het horen van de definitieve diagnose is ook het "afscheid nemen van onze normen".

Advertenties