Koizumi

Uit de schoolkrant

Koizumi zocht dit adres op en kwam terecht bij dhr.

Gevecht Op Schooltest Ohno werkte met Uyenischi en hielpen elkaar les geven in de Picadilly school. Bij het wisselen met een andere oefenpartner wordt er weer telkens gegroet. Zij kwamen in Londen aan op 26 september 1899 in gezelschap van de broeder van Yukio Tani die eveneens een begaafd ju-jitsuka was. Met al die oorlogen en crisissen in het Midden-Oosten en omstreken, is het handig om eventjes een korte bijscholing te volgen. Beiden kwamen overeen om naar Engeland terug te keren en aldaar een ju-jitsu academie te openen. In augustus 1906 kwam Koizumi in Londen aan en oefende daar in de dojo's van Tani en Uyenishi.

De leerlingen dienen alle aanwijzingen van de leraar of meerdere in graad stipt op te volgen zonder discussie. Doch toen was Tani blijkbaar niet meer de enige ju-jitsuka in Engeland want in oktober 1900'kwam Sada Kaza Uyenishi van de Hagiowa's Tenjin Shin'yo Ryu Dojo aan. Kunnen ze in het vijfde leerjaar ook samenwerken? Met veel in een grote zak overspringen, samen stappen met je voeten op één lat. De ju-jitsuka moet met volle vertrouwen zijn eigen veiligheid in handen leggen van de eventuele sterkere tegenstander.

Maar deze link is echt de moeite waard om je kennis op peil te houden. Uiteindelijk gaat men dan over tot in trainen van de diverse technieken. Kort daarna ontmoette Koizumi zijn landgenoot Ohno in Liverpool die er juist een optreden gaf.

Advertenties