Kind-zijn.

Uit de schoolkrant

Kinderen zijn vaak druk; dat hoort nu eenmaal bij het kind-zijn.

Drukke Kinderentest Kinderen zijn vaak druk; dat hoort nu eenmaal bij het kind-zijn. De opvoeding van een kind met druk gedrag is geen gemakkelijke opgave. Het zijn vaak niet de kinderen die anderen uitsluiten, maar de ouders met hun bekrompen gedrag. Het kind wil het absoluut niet weten, want dan zeggen ze dat ik gek in mijn hoofd ben. Een druk kind is moeilijker te sturen dan andere kinderen. Ze kunnen niet stoppen met druk doen, ook niet als dat van hen verwacht wordt. Hij is zelfs rustiger dan de andere kinderen, maar zijn gedachtenwereld is wel anders.

Sommige kinderen zijn in de ogen van hun ouders erg druk. Wat lief Iduna, dat je je vriend op die manier steunt en weer op weg wil helpen naar een eigen . Verder, zoals anderen ook al zeiden, zou ik proberen me niet te laten opfokken door dat drukke gedrag en ik weet hoe moeilijk dat is, Wiske kan ook aardig hyperen. Probeer je kind daarbij te helpen; zeker een druk kind stopt gewoon niet uit zichzelf. Soms is druk gedrag gewoon een vraag om aandacht, of een vorm van onmacht, of een signaal dat je kind niet lekker in zijn vel zit. Vaak gaat er iets mis waar je je flink aan kunt ergeren. Hij kan er niets aan doen dat hij het heeft en wij ook niet.

De bovenstaande tekst werd eerder gepubliceerd op Planet Internet, in de rubriek Gezond en wel. Een druk kind kan vaak aan \'e9\'e9n stuk doorpraten. Opletten als er een opdracht wordt gegeven is ook moeilijk, evenals rustig nadenken. Op dat moment is het belangrijk dat u vasthoudt aan uw plan en u niet van de wijs laat brengen. Redmiddel is hier vaak naar buiten gaan, dat lijkt vooralsnog goed te helpen en daarna heeft hij vaak wel even rust om iets kalms te doen. Wanneer je denkt dat je het niet meer alleen aankunt, schroom dan niet om hulp te vragen. Met name onze jongste dochter de oudere in iets mindere mate zit vol agressie.

Aangezien ik toendertijd nog erg regelmatig op hem paste, heb ik dat dus ook moeten doen. Beloning in het vooruitzicht stellen werkt niet, de kamer uit sturen of ze gaat vrolijk of ze maakt in de ruimte waarheen ze gestuurd wordt een grote bende, een tik op de billen lacht ze vaak om. Belonen van goed gedrag doe je niet met geld of cadeaus, maar met een lach, een grapje, een aai over zijn bol, een extra knuffel, of samen iets ondernemen zonder de anderen. Nijntje in Durex play ring Die van mij blijft maar gaan en gaan. Het is dus heel belangrijk om te letten op wat je kind wel goed doet en daar iets aardigs over te zeggen. Dit script zorgt voor een juiste weergave van het kruimel pad.

Advertenties