Verschillende

Uit de schoolkrant

Kinderen met verschillende leeftijden zitten bij elkaar.

Basisschool Kinderentest Op het moment dat een leerkracht zich verdiept in de ziekte, hier veel vanaf weet, dit aan de andere kinderen in de klas overbrengt en voor een goede sfeer in de klas zorgt is er een goed begin. Bij te veel waarschuwen is er voor de pester geen plaats op school. De keuze voor een basisschool is belangrijk, dat ervaren alle ouders. Maak ook hier weer duidelijke afspraken, desnoods zet het op papier zodat je altijd weer op terug kan vallen. In het schoolplan en de schoolgids vindt u het beleid van een basisschool ten aanzien van leerlingen met een rugzak. Je krijgt zoveel informatie, je hele leven staat op zijn kop, je kind is misschien opgenomen in het ziekenhuis.

Kinderen kiezen zelf wat ze gaan doen, maar de leerkracht begeleidt ze wel. Inmiddels hebben we een paar beroerde weken achter de rug. De ouders hebben het nodig en willen graag dat hun kindje op het reguliere onderwijs kunnen blijven, de kinderen willen geen etiket op hun hoofd hebben dat ze diabetes hebben. Vraag andere ouders naar hun ervaringen met de school.

Bijzondere scholen mogen op grond van hun eigen identiteit kinderen weigeren. Je ziet dat er heel veel vragen zijn, waar je als leerkracht zijnde tegenaan kan lopen. Kinderen met verschillende leeftijden zitten bij elkaar. De leerkracht was aan het eind van het schooljaar ook weg. Er is genoeg info over kinderen met diabetes in de klas. We gaan nu maar eens kijken hoe het in de praktijk uitpakt.

Advertenties