Propedeuse

Uit de schoolkrant

Ja, de mbo-klas doet de propedeuse in een half jaar.

Mbo Hbo Scholentest Ik beschouw het mbo eigenlijk als tussenfase en nu ben ik heel geleidelijk in de eindfase beland. We nodigen je daarom uit om op 9 november naar Den Haag, Rijswijk en Zoetermeer te komen. Ga dan langs op een Open Dag in de regio! Speciaal voor diegenen die pas laat een beslissing nemen, hebben de hogescholen in de regio eind augustus Open Avonden georganiseerd. Samen met een vriend reisde ze dit voorjaar af naar Spanje. Sjoerd Slagter Het vmbo staat aan de basis van de beroepskolom. Ik kom nu straks ook in aanmerking voor een leidinggevende functie. Ja, de mbo-klas doet de propedeuse in een half jaar.

Ik zit hier in een speciale mbo-klas, de havisten en vwo'ers zitten in een andere groep. Je begint hier eigenlijk opnieuw met veel theorie, dus veel weet ik al. Het perspectief van een goede baan en de status die je met je hbo-diploma krijgt. Niet in een stand, maar gewoon, in onze eigen gebouwen. Het gaat echter wel in een hoog tempo, omdat ze weten dat je de stof al eens gehad hebt. Toen iedereen op de mts door ging studeren, wist ik het zeker. Het ministerie van onderwijs noemt het de tweede koninklijke route, en wil graag dat veel mensen hem volgen. Tijdens onze Open Dag laten wij je zien wie we echt zijn en wat we jou echt te bieden hebben.

Er wordt anders lesgegeven, het gaat sneller en docenten gaan dieper op de stof in. Hoe trots kun jij op jezelf zijn? EuroPort Business School laat het je weten. En het enige wat je hoeft te doen om daar kans op te maken, is aangeven welke prijs je graag zou willen winnen. Bovendien is het ook nog eens erg lachen om in teamverband te werken. Het is erg op de praktijk gericht, op de mts hadden we dat niet. Lees hier hoe het was om Spaans te studeren in haar reisverslag. De keuze voor de opleiding lag voor de hand, omdat ik al in de elektrotechniek zat.

Advertenties