Lerarenopleiding

Uit de schoolkrant

In juni behaal ik mijn diploma van Leraar Lager Onderwijs in de Lerarenopleiding van de Katholieke Hogeschool Mechelen.

Lager Onderwijstest Het bedroeft mij dat een nieuwe leraar de Nederlandse taal niet genoeg machtig is om een goede sollicitatiebrief te schrijven. Deze functie is mij op het lijf geschreven en in deze brief wil ik u vertellen waarom. Ik heb geprobeerd wat rekening te houden met de tips op dit forum, maar zou toch graag weten of deze brief goed genoeg is om naar enkele scholen te sturen. Op deze scholen leerden zij allerlei huishoudelijke dingen. Meer dan 50 jaar weet de Schoolwet van 1806 het uit te houden.

De inspectie moet toezien op het naleven van de regels. Het is de eerste keer dat ik een poging doe om zo een brief op te stellen. Tot die wijzigingen behoren onder andere een voorgeschreven vakkenpakket.

Pas bij meer dan 100 leerlingen mag men een hulponderwijzer aanstellen. Als ik dan toch nog een klein puntje van kritiek mag geven, zou ik misschien er ook iets over je eigen vaardigheden of sterke punten in vermelden, in plaats van enkel je enthousiasme over de werkwijze van de school. Ik hoop je iets geholpen te hebben en wens je succes met je sollicitatie. De verschillende ervaringen die je hebt opgedaan vormen de basis van de ervaring die je als leraar nodig hebt. Tijdens mijn opleiding deed ik heel wat ervaringen op in verschillende scholen van verschillende netten. Graag wil ik mijn motivatie en interesse verder toelichten in een persoonlijk onderhoud.

Advertenties