Keukenwoorden.

Uit de schoolkrant

In deze sectie vindt u een Spaanse vertaling van echte keukenwoorden.

Spaanse Receptentest Daarna wat witte wijn, boullion en cognac toevoegen, samen met de draadjes saffraan en peper en zout. De bloem in groot bord of brede schaal mengen met veel peper en zout. De ui fijnsnijden, samen met de knoflook en de paprika in dunne reepjes of blokjes. Na even sudderen, kan je het geheel beetje binden met bloem. De snelle pizza's kan je maken van een half "turks"brood, of een kant en klare pizza bodem.

De sardines schoonmaken, een schaar is hier bij erg handig, kan je ze mee openknippen en gelijk de vinnetjes eraf knippen. Voeg de kippebouillon toe en laat het zachtjes sudderen voor 45 minuten, todat het vlees loskomt van de botjes. Ze komen vanzelf boven drijven, zijn ze bruinig aant worden, zijn ze gaar. En beleg het met een paar van de dingen uit het rijtje. Dan de eieren schuimig kloppen, en in schaal mengen met de paprika, aardappel-ui mengsel en rest van ingredienten. Het woord paella betekent eigenlijk alleen maar pan.

De spanjaarden strooien als de pudding stijf is, er suiker op en branden die dan met een heet ijzer. Hier misschien een paar zinnige tips, niet ongezond, erg snel en lekker. Als de korrels glazig zijn geworden de bouliion toevoegen. Doe de olie in een pan en voeg daar de kruiden en knoflook aan toe. Voeg er wat water of boullon aan toe, samen met een scheutje sherry. Als boven kant droog is en de tortilla laat redelijk makkelijk los van de bodem.

Advertenties