Simplistische

Uit de schoolkrant

In deze reeks volgen wij de jonge Engelse top kok Jamie Oliver, bekend om zijn simplistische stijl van koken.

Kokentest In deze reeks volgen wij de jonge Engelse top kok Jamie Oliver, bekend om zijn simplistische stijl van koken. Kun je het hout niet met de hand breken, schuif het simpelweg steeds een eindje verder in het vuur. Alles over lekker koken, tips en passie voor eten vind je terug in de serie Over Koken.

Mocht je als verlichting theelichtjes bij je hebben, dan kan een pan, vooral de graangerechten, daarop de helft van de kooktijd warm gehouden worden, brandt daardoor ook minder makkelijk aan. Met drie stenen kun je ook een eenvoudig houtvuurtje maken. Neil heeft een internationale reputatie ontwikkeld door zijn unieke moderne Aziatische kookkunsten. Vlees is lang niet altijd appetijtelijk in veel landen.

Vlees is in veel landen moeilijk om van betrouwbare kwaliteit te kopen en in warme landen om onderweg mee te nemen. Graaf een kuiltje tussen de stenen, leg er wat twijgen en droog spul in, steek aan en dan wat groter droog sprokkelhout erop. Om te bakken kan boter, margarine of olie gebruikt worden, als er een specifieke smaak bij hoort, wordt de oliesoort vermeld. Het ziet zo al erg lekker uit, voor 4 personen op twee branders.

Advertenties