Deelwoord

Uit de schoolkrant

Het voltooid deelwoord richt zich naar het lijdend voorwerp als dat ervoor staat.

Voltooid Deelwoordtest Leg gewoon uit wat een voltooide tijd is in plaats van te zeggen hoe je hem maakt. Helaas zijn daar in de historie geen aanwijzingen voor. Gebruik van hun Hun wordt alleen gebruikt als meewerkend voorwerp Ik geef hun een boek. Maar ik kan het wel uitleggen maar dan moet je wel beter omschrijven wat je nu wilt weten. MeervoudsfoutVermijd de meervoudsfout of 'voetbal-fout', die vaak wordt begaan door trainers en spelers in hun beschouwing van een wedstrijd. Er zijn enkele regels voor het gebruik van wat en dat in verwijzingen.

Hoewel iedereen zal begrijpen dat de overwinning door elf spelers is behaald, blijft Feijenoord een enkelvoudig woord. Bij al de andere werkwoorden met het hulpwerkwoord met avoir zijn. Met de plus-que-parfait kun je vertellen wat in het verleden al voorbij was. Bij al deze 13 werkwoorden moet het hulpwerkwoord met etre zijn. Haren gekamd en schoenen gepoetst gingen de kinderen op pad.

Voor de leek zal hiermee de zaak afdoende opgelost zijn. Het leek me vooral leuk om er eens bij stil te staan wat voor geweldige? unieke fenomenen wij in het Nederlands hebben. Enkele woorden kunnen zowel enkelvoud als meervoud krijgen. Maar wanneer schrijf je nu een -en of -e en in het andere geval een -s.

Advertenties