Aardrijkskunde

Uit de schoolkrant

Het vaklokaal aardrijkskunde van de digitale school.

Aardrijkskundetest Het vaklokaal aardrijkskunde van de digitale school. Weersatellieten geven een beeld van de bewolking van boven af. Aardrijkskunde of geografie wordt tegenwoordig wel opgevat als een verzamelnaam voor een aantal min of meer zelfstandige wetenschappen. Rivieren Een plan van het Wereld Natuur Fonds om langs de grote rivieren de natuurlijke omstandigheden te herstellen. Nijmegen, Venlo, Roermond, Maastricht en veel Hollandse steden.

Mariapeel tussen Griendtsveen, Helenaveen en Horst-America. Park verheven natuurgebied De Meinweg bij Roermond. Infraroodbeelden zijn voor de meteorologen het belangrijkst. Kustbeheer Duinen vormen een natuurlijke bescherming tegen de zee. In dit boek leer je hoe onze planeet er vanbinnen en vanbuiten eruit ziet. Lemmer Het oudste en nog werkende stoomgemaal van Europa.

In Manhattan hebben verscheidene gebouwen hun eigen postcode. Ook zijn zeer opnamen van een aantal steden te bekijken. Naar verluid met de lippenstift van een omroepster. Limmet Een presentatie van een weeramateur in het Limburgse Limbricht. De Atlantische Oceaan is zouter dan de Stille Zuidzee. Ook civiele organisaties profiteren van deze dienstverlening. De meteorologische achtergrond van de ramp wordt uitvoerig belicht door het KNMI.

Advertenties