Leerling

Uit de schoolkrant

Het is niet zo, dat een leerling thuis geen huiswerk meer hoeft te maken.

Huiswerk Leerlingentest Na de kerstvakantie is er dagelijks huiswerk voor alle vakken. Door dit systeem staan er voor sommige vakken meer lessen op het programma, anders kan de docent niet alle stof behandelen. Het is niet zo, dat een leerling thuis geen huiswerk meer hoeft te maken. Waar nodig, bemiddelen de counsellors voor externe hulpverlening, zoals de schoolarts of de schoolpsycholoog.

Ook dan blijft de docent helpen met de aanpak van het huiswerk. Terwijl je een wasje draait, luister je naar de ouders over de ziekte, het verdriet en de ellende. Daarnaast worden er in de tweede helft van de brugklas steunlessen verzorgd voor leerlingen die bij een vak tegenvallende resultaten behalen.

Tot de kerstvakantie wordt dit huiswerk in de klas gemaakt, in het laatste deel van de les. De mentoren van de brugklas krijgen hulp van leerlingmentoren. Als onze leerlingen met plezier naar school gaan, dan is het mogelijk om goed te werken en te leren. De mentor houdt bij of en waarom de leerling afwezig is. En natuurlijk gaat de mentor mee op de introductiedagen voor de brugklassen.

Advertenties