Kinderarbeid

Uit de schoolkrant

Het bestaan van kinderarbeid is het gevolg van diverse andere problemen.

Kinderarbeidtest Het bestaan van kinderarbeid is het gevolg van diverse andere problemen. Bovendien worden ze zonder enig respect behandeld door hun bazen. Een andere oorzaak van de toename van kinderarbeid is de bevolkingsgroei. Zeg alstublieft aan de mensen in ons dorp en onze ouders dat werken niet mag van de wet en dat het niet goed is voor ons.

Armoede op zich hoeft geen reden te zijn voor kinderarbeid. Laten we niet ophouden met deze strijd tot dat het doel bereikt is. Deze tekst is eerder verschenen in Kinderarbeid in India AO-reeks no. Maar onze ouders hebben geen banen, ze hebben moeten lenen. Gelukkig zijn er organisaties die kinderarbeid proberen tegen te gaan. Met een quiz kun je je kennis over dit onderwerp testen.

Kinderarbeid nuKinderarbeid komt nu nog steeds voor. Sinds 1802 is er ook wetgeving op dit gebied gekomen. Wij, 1100 werkende kinderen van India, die naar Madras zijn gekomen voor onze nationale conventie, willen graag aan de volwassenen van dit land onze wensen en eisen voorleggen. Oudere kinderen van negen tot veertien jaar kun je niet meer in de eerste klas laten beginnen. Overdag help je met verkopen en om vijf uur 's middags pakken jullie de boel weer in. Armoede heeft daar in zoverre mee te maken dat arme mensen het meest kwetsbaar zijn voor uitbuiting.

Advertenties