Ministerie

Uit de schoolkrant

Het Franse Ministerie van Onderwijs ziet geen stijging.

Franse Scholentest De belangrijkste georganiseerde tegenstanders van het Franse verbod zijn extreem-rechts. In cyclus 3 leert het breuken en het delen van getalen. Het Franse Ministerie van Onderwijs ziet geen stijging. Veel voorstanders zijn te vinden bij de linkse partijen, voor wie de scheiding tussen kerk en staat een heilig republi-keins principe dient te blijven. Er is een op het eerste gezicht ingewikkeld stelsel van scholen, klassen en cycli die elkaar onderling overlappen. Die hebben alleen negatieve ervaringen met hoofddoeken en sluiers.

Stasi stelde in december voor om alle religieuze tekens op scholen rigoureus te verbieden. Meten; In cyclus 2 leert men tijd, lengte en massa en bijbehorende eenheden. En die zijn zo makkelijker uit te sluiten door de 'echte Fransen'. Tien jaar lang was ze in Iran verplicht om de sluier te dragen. Geografie; met kaarten en schetsen leert het kind zich te plaatsen in Frankrijk en in de wereld, leert het Franse landschappen, het werk van de mensen en de inrichting van hun omgeving. Hoofddoeken en sluiers staan in meer Europese landen ter discussie. Rekenen; In cyclus 2 leert het kind getallen tot 1000 en het optellen, aftrekken en vermenigvuldigen hiervan.

De Beierse CSU-premier Stoiber was het met haar eens. De socialisten en liberalen stemden er in eerste instantie massaal mee in. In een aantal West-Europese landen woedt een discussie over hoofddoeken en sluiers. Geometrie; In cyclus 2, ruimtelijk denken en het werken met eenvoudige geometrische figuren zoals vierkanten, circels en kubussen. Terwijl politici, opiniemakers en religieuzen felle debatten uitvechten, hebben vrouwen zo hun eigen redenen om hoofddoeken te dragen.

Advertenties