Vaardigheden

Uit de schoolkrant

Gewapend met die vaardigheden wordt opvoeden een stuk makkelijker.

Kinderen Opvoedentest Mogen kinderen blootgesteld worden aan reclame voor ongezonde voeding? De Consumentenbond en de Hartstichting vinden van niet. Het boek leidt de lezer kriskras langs veel voorkomende opvoed-vragen van ouders. De oorthermometer van Braun is nauwkeurig, snel, en handig voor kleine kinderen. Opeens willen alle politieke partijen een taaltoets voor peuters. Een nieuwe rubriek over lekker en gezellig eten met kinderen.

Als u kinderen heeft zullen die net zo goed onder de problemen lijden, ook al maakt u geen ruzie waar zij bij zijn; kinderen zijn nu eenmaal zeer gevoelig voor spanningen in huis. Geadviseerd wordt om niet te poetsen binnen een half uur na de maaltijd. De allernieuwste adviezen voor het veilig vervoeren van kleine kinderen, samengesteld in overleg met de Stichting Consument en Veiligheid.

Deel 9 van onze serie over bijzondere kinderen gaat over ouderverstoting. In een uitvoerig maar spannend betoog legt hij uit waarom. Beleggen is ook helemaal niet saai en ook voor kinderen haalbaar. Hoe vermijd je die vervelende ochtend-stress? Door een paar simpele regels in acht te nemen. Moet je als ouder kiezen tussen vrij opvoeden of autoritair opvoeden? Natuurlijk niet.

Advertenties