Vaardigheden.

Uit de schoolkrant

Ervaren docent Economie, 2e graads, met sterke pedagogische vaardigheden.

Docent Economietest Economie 10 lessen per direct vervanging in eerste instantie. Samenwerking, afgedwongen door de schoolleiding zal moeizaam verlopen en misschien wel heilloos werken. SchoolleidingDocenten werken alleen samen als ze daar iets zinnigs mee denken te bereiken. De kandidaat moet een leidende rol vervullen binnen de vaksectie. Docent Creatieve Vorming + Practische Sector Oriëntatie op een leuke LWOO-school in Utrecht, 0,6 fte.

Bij Nederlands is dit een betoog schrijven een kernvaardigheid in de Tweede Fase, maar in feite blijkt dat dit veel lijkt op ‘het geven van een gefundeerde, onderbouwde eigen mening’, wat regelmatig terugkomt bij economie. Het ontwikkelgroepje maakt met elkaar een aanpak voor de vaardigheid en iedereen probeert die aanpak uit in de eigen lessen. Voor iedere vaardigheid is er een ontwikkelgroepje. Engels 15 lessen vervanging per direct met uitzicht op een vaste aanstelling. Een schoolleiding of een commissie – die een schema maakt waarin afspraken staan wanneer welk vak een bepaalde vaardigheid aanleert, en wanneer andere vakken die vaardigheden toe laten passen – maken het zich om drie redenen heel moeilijk. Bijdrage leveren aan de ontwikkeling van het competentie gestuurde curriculum in de vorm van leermiddelen en modulen.

Op basis van de opgedane ervaringen stelt het ontwikkelgroepje de aanpak voor de vaardigheid bij. Bij afstemming van vaardigheden is het volgende traject in de praktijk goed werkbaar gebleken. Personeelsfunctionaris die het proces van een decentraal vacaturebeleid per locatie naar een centraal vacaturebeleid kan inzetten en vormgeven. Nader overeen te komen, het betreft meerdere dagen of dagdelen per week.

Advertenties