Diaghilevs

Uit de schoolkrant

Eerste seizoen van Serge Diaghilevs Ballets Russes, Parijs.

Ballet Schooltest Het Sadler's Wells Ballet verhuist naar Covent Garden, Londen. Edgar Degas maakt een levensecht wassen beeld, De Kleine Danseres. Dance; een unieke choreografie vol emoties waarin talent, passie, haat, geld en liefde het corps-de-ballet vormen. Een ster in opkomst, Emma Livry, weigert in Parijs om een brandveilige tutu te dragen, omdat die niet hagelwit is. Alicia Markova en Anton Dolin vormen het Festival Ballet, Londen.

Ninette de Valois wordt directeur van het Vic-Wells Ballet, Londen. Eerste voorstelling van Frederick Ashtons Cinderella, Londen. August Bournonville wordt balletmeester van het Koninklijk Deens Ballet. Deze film gaat over jongeren die in een zeer gelovig stadje wonen waar volgens de kerk niet gefeest en gedanst mag worden. Hij trainde aan de Rambert School, verbonden aan het gezelschap dat in de jaren 30 was opgericht door Dame Marie Rambert.

Robert Denvers wordt artistiek leider van bet Koninklijk Ballet van Vlaanderen. Nederlands Dans Theater lanceert corporate campagne. Eerste voorstelling van Ballet Rambert, opgericht door Marie Rambert, Engeland. Eerste voorstelling van Vaslav Nijinski's Le Sacre du Printemps in Parijs, op muziek van Igor Stravinsky. Marius Petipa wordt eerste balletmeester bij het Keizerlijk Ballet van de tsaar, St.

Advertenties