Vooropleiding

Uit de schoolkrant

Een specifieke vooropleiding is dan ook niet noodzakelijk.

Opleiding Dierenverzorgingtest Er zijn verschillende manieren om de kosten van een opleiding aanzienlijk te verlagen. In de toekomst ligt daar zeker werk voor onze mensen. Weet je nog niet zeker welke opleiding je wilt volgen? Ontdek in onze werelden wat je leuk vindt. Je leert alles over de voeding, verzorging en lichaamsbouw van allerlei dieren. Het spreekt voor zich dat je stage loopt bij een bedrijf dat gerelateerd is aan de opleiding die je volgt.

Een belangrijk onderdeel van de opleiding is de BPV. Je moet tenminste 10 jaar onderwijs gevolgd hebben. Niveau 4 leerlingen houden zich in de laatste twee jaren van de opleiding voornamelijk bezig met management, werkplanning en kostenberekeningen enz. In de sector gaat het naast de verzorging, handel en transport van huisdieren ook om dierverzorging, kinderboerderijen, dierentuinen en veterinaire ondersteuning van vee. Een specifieke vooropleiding is dan ook niet noodzakelijk. Bekijk de online video's en vind uit welke leuke beroepen je straks kunt doen. In veel gevallen kun je de kosten van je opleiding of kan je werkgever de kosten van je opleiding aftrekken van de belasting.

Nog eens 36 afstandsleerlingen volgen ook de opleiding. Dat zijn in totaal ruim 16 miljoen honden, katten, vogels, vissen en andere gezelschapsdieren. Afhankelijk van het opleidingsniveau doe je dat 1 of 2 dagen in de week. De lessen behandelen een breed scala aan onderwerpen. Dierverzorging is een aantrekkelijke opleiding, die de basis is voor tal van leuke beroepen. Je brengt daar meteen de op school geleerde zaken in praktijk en krijgt een goed beeld van de beroepspraktijk. Lees het interview met Willem Ruys, docent Dierenverzorging. Het is hard werken waarbij, zoals in elk beroep, ook minder leuke dingen kunnen voorkomen.

Advertenties