Verschillende

Uit de schoolkrant

Dit boek behandelt de verschillende aspect van de vrij nieuwe marketingtak 'sociale marketing'.

Onderwijs Marketingtest Dit boek behandelt de verschillende aspect van de vrij nieuwe marketingtak 'sociale marketing'. Je moet immers vertrouwd worden met kwantitatieve beleidsmethoden. Er wordt eveneens gezorgd voor een degelijke basis in de positieve wetenschappen, met vakken als natuurkunde, scheikunde en elektronica, later aangevuld met technologische keuzevakken zoals artificiŽle intelligentie en biotechnologie. Dat is de filosofie achter de opleiding Handelsingenieur. Management van het distributiekanaal behandelt de verdeelpolitiek van producenten en het commercieel beleid van tussenpersonen binnen het omvattende kader van het gehele distributiekanaal. Dit zijn stuk voor stuk brandend actuele vraagstukken.

Indien het modeltraject gevolgd wordt, loopt de volledige opleiding over drie schooljaren. Als handelsingenieur Solvay ben je in de eerste plaats bedrijfseconoom. Economie als basis, technologie als toegevoegde waarde, entrepreneurship als leidraad. Een minorkeuze is vrij, maar toch raden we de volgende pakketten aan.

De eerste twee jaren zijn voor beide richtingen gemeenschappelijk. Na je bacheloropleiding Handelsingenieur kan je nog verschillende andere richtingen uit. Je verwerft daarbij een stevige basis inzake economische theorie, boekhouden, wiskunde, statistiek, informatica en maatschappelijke context. Met zo'n polyvalente opleiding kan je haast overal terecht.

Advertenties