Dagelijkse

Uit de schoolkrant

De kalenders zijn een onmisbaar onderdeel van het dagelijkse leven.

Ramadan Kalendertest Voor moslimkinderen is dit een groot feest, waarop ze snoep en cadeautjes krijgen. Op 31 oktober 1517 spijkerde Marten Luther, een monnik, zijn 95 stellingen aan de deur van de kerk in het Duitse Wittenberg. Ik zal het onderwerp zeer vluchtig behandelen, met versimpelingen en vereenvoudigingen in het model, maar het principe zal duidleijk zijn. Uiteindelijk zullen ze verdijnen, maar het kan verschillen van minuten tot uren. De joodse jaartelling neemt het jaar van de schepping van de wereld als het jaar 1.

Zo konden de kerkgangers de preken beter begrijpen. Over de groenten die je er kunt kweken en de dieren die er leven. Zeven dagen lang gebruikt men in dit hutje de maaltijden. Ze mogen dan overdag niet eten, drinken, roken of vrijen. Dag waarop de overwinning van Doerga op de demon Mahishasura wordt gevierd.

Hij heeft ontstekingsplekken op de huid, wij echtgenoot en 2 kinderen worden hierop nog getest. De allerkleinsten worden door hun vader op de schouders gedragen. Op deze dag beslist god over het lot van de mensen in het komende jaar. Tijdens de dienst worden ommegangen, hakafot, met de Torarollen gemaakt. Het verhaal van dit offer symboliseert de liefde van de jood voor God. Jom Kippoer is de heiligste dag van het joodse jaar.

Advertenties