Amerikaanse

Uit de schoolkrant

De jongens waren volgens Amerikaanse media van plan het bloedbad op de Columbine High School na te doen.

Columbine High Schooltest De Amerikaanse politie heeft donderdag voorkomen dat vijf tieners een slachting aanrichtten op hun middelbare school. Zoals iemand anders al zei, het maakt alles zo verdomd realistisch, alsof je zelf ook gewoon een toeschouwer bent. Een scholiere van 16 jaar is doodgeschoten door een onbekende gijzelnemer tijdens een gijzeldrama op een Amerikaanse middelbare school in Colorado.

Volgens zijn vrouw leek er niets aan de hand te zijn toen hij maandag zijn kinderen naar school bracht. Hoe de economie in de Verenigde Staten draait enkel op pure angst. Als hij eenmaal op school is, probeert hij zijn broer te bellen in de hoop dat die in staat is zijn vader weer naar huis te rijden. En omdat hij te laat is, moet hij tenslotte bij de directeur verschijnen, die weinig begrip toont. Het ergste was nog wel die foto plaatsen bij de deur van Charlton Heston.

Iemand die mensen erop aanzet wapens te kopen en te gaan schieten die mag van mij wel eens zich flink schuldig voelen. Na het neerschieten van de kinderen beroofde de schutter zichzelf van het leven. Alles over de Nederlandse missie, de gevaren en de politieke besluitvorming. De Amish komen voort uit de doperse beweging van de 16e eeuw. Hun taak werd bemoeilijkt doordat er om de dader heen nog allerlei studenten lagen die niet weg konden. Michael Moore doet een boekje open over de Amerikaanse regering, de wapen industrie en de samenleving in de States.

Advertenties