Beginnerscursussen

Uit de schoolkrant

De cursus sluit mooi aan bij de twee beginnerscursussen en streeft ernaar om je te leren zelfstandig functioneren binnen een Franstalige omgeving.

Cursussen Franstest Het voornaamste verschil met onze andere cursussen is dat de dialogen levensechte situaties zijn die verfilmd zijn in Frankrijk. Alle lessen gaan echter door in de lokalen van Open School. De cursisten zullen in staat zijn om gesproken informatie in courant Frans te begrijpen en voldoende correct en vlot met Franstaligen over algemene onderwerpen kunnen spreken. Je kan kiezen voor een cursus overdag of s avonds. Er zit heel wat geluidsmateriaal bij de cursus zodat je veel met het gesproken Frans in aanraking komt.

Ook in deze gevorderdencursus besteden we nog de nodige aandacht aan de grammatica van het Frans. Dit pakket bevat 2 audio-cd's, een boek en een videocassette. Een ander groot verschil dat uniek is bij deze taalcursussen is dat de cursus zowel op cd-rom beschikbaar is als in handboek, audio-cd's en op video. Wat wel heel boeiend is, is dat er naast de erasmus-studenten nog heel veel andere buitenlandse studenten zijn. Door oefeningen en tips leer je hoe je het best een vreemde taal instudeert.

Achteraan elk lespakket vind je de modeloplossingen van die oefeningen, een korte samenvatting van de grammaticale onderwerpen en een woordenlijst met de nieuwe woorden. De lessen vertrekken meestal van dialogen, die je beluistert op CD. Op die manier vormt het een afwisselend bij mekaar aansluitend geheel. Deze cursus richt zich tot aspirant-studenten die op school minder dan 6u.

Advertenties