Psychologie

Uit de schoolkrant

Daarnaast kan je overwegen om een cursus psychologie te doen.

Studies Psychologietest Daarnaast kan je overwegen om een cursus psychologie te doen. Beste Mirthe,Biologie is geen vereiste om ingeloot te worden. Op de voorlichtingsdag in Tilburg vond ik het gastcollege van Psychologie zo leuk, dat ik voor Psychologie gekozen heb. Wil je iets weten over de economische recesse ? Dan moet je Annelies smse. Heb je nog vragen over Psychologie? We helpen je graag. In het derde jaar kies je een richting waarin je je verder gaat specialiseren.

Een vriendin van mij gaat dat namelijk wel doen! Later instromen bij psychologieen al haar leraren op school zeggen dat ook dat het gewoon mag. Er wordt geselecteerd op cijfers, niet op vakken, omdat dat voor de opleiding niet uit maakt. Beste Leontine,Het is bij psychologie echt niet mogelijk later in te stromen. Je zou bijvoorbeeld heel goed een keuzevak kunnen volgen aan de Faculteit van Letteren. Bij de richting neuropsychologie komt het onderwerp afasie uitgebreid ter sprake. De kandidaten moeten een goede kennis hebben van de Engelse taal.

Psychologie is de wetenschap die zich bezighoudt met het gedrag van mensen en hun beleving. Daar kun je namelijk altijd verloren voorwerpen terug vinden. Als dit niet het geval is kun je helaas niet in februari beginnen. Het programma omvat 60 studiepunten voor 1500 tot 1800 uren studiebelasting. In het eerste en tweede jaar van de studie krijg je van elke richting een inleidend vak.

Advertenties