Evidence-based

Uit de schoolkrant

Community Treatment (ACT) biedt een evidence-based behandelwijze voor deze groep patiŽnten.

Adhd Treatmenttest Pfeiffer Treatment Center, 1804 Centre Point Drive, Naperville, Illinois 60563, USA; fax. De onmogelijkheid om het koper en zink in evenwicht te houden duidt op een metallothioneine probleem. Community Treatment ACT biedt een evidence-based behandelwijze voor deze groep patiŽnten.

Daarom moeten het boren in oude amalgaamvullingen en het vullen van tanden met amalgaam, en griepvaccins, die ook zware metalen bevatten, tijdens de zwangerschap ten sterkste ontraden worden. Soms geeft alleen de ontstoring van het verdachte vaccin al de oplossing en meestal is het een eerste stap naar genezing. De oplossing is zuurdesembrood, daar zuurdesem het phytinezuur oplost. Het heeft een reguleerde werking op het gedrag in de hippocampus. Metallothioneine komt ook in hoge concentraties voor in de mond en kan bij een tekort leiden tot afwijkingen van de smaak en eetproblemen bijvoorbeeld weigeren vast voedsel te eten met harde stukjes erin. Jeroen Zoeteman, teampsychiater ACT-Rehabteam voor dakloze psychiatrische patiŽnten Amsterdam.

Een zinktekort kan bij kinderen ook leiden tot groeistoornissen en het achterblijven van de genitale en endocriene ontwikkeling. De deelnemers ontvangen een literatuurklapper met relevant, vooral Nederlandstalig, materiaal. Na afloop van de cursus beschikken de deelnemers over ruim voldoende informatie voor indicatiestelling bij de diverse patiŽntengroepen.

Advertenties