Behandeling.

Uit de schoolkrant

Begeleiding van de ouders maakt dikwijls onderdeel uit van de behandeling.

Kenmerken Van Autismetest Schattingen lopen uiteen van ongeveer 1 op 170 tot 1 op 500 personen. Bang de laatste PAS-nieuwtjes te missen? Neem dan nu een abonnement op onze digitale nieuwsbrief! Lees verder. Daarom is vermoedelijk sprake van multifactoriŽle overerving. Mijn broertje behoort tot die laatstgenoemde minderheid. Begeleiding van de ouders maakt dikwijls onderdeel uit van de behandeling. Als ze een ander nodig hebben gebruiken zij die als een instrument.

Ook is de ontwikkeling van de beweging vaak verstoord. Maar er is ook een minderheid die normaal tot zelfs hoogbegaafd is. Nijhof ontdekte ook dat mensen met autisme je wel degelijk aankijken. Bepaalde informatie wordt in de hersenen niet goed verwerkt. Januari 2007 start er in Nijmegen een gespreksgroep voor normaal begaafde volwassenen met een autisme spectrum stoornis ASS of een sterk vermoeden hiertoe.

Niet bij alle mensen met autisme is de oorzaak momenteel te achterhalen. Dit is dan te zien aan hoe ze met andere mensen omgaan, hoe ze praten en communiceren met anderen en hoe ze spelen met andere kinderen.

Advertenties