Affectieve

Uit de schoolkrant

Autisme legt in zijn boek meer nadruk op het affectieve vlak.

Boeken Over Autismetest Mensen met autisme zijn niet in staat tot empathie. Allemaal hebben ze nood aan structuur,aan concrete communicatie en aan begrip. Bij de oudste werd 5 jaar geleden, na een lange lijdensweg , een autisme spectrum stoornis vastgesteld, nl. Het vroegere Vlaams Fonds is van naam veranderd en heet nu VAPH. Mensen met autisme hebben een ander soort intelligentie; dat maakt hen gehandicapt. Misschien ook een beetje een hulplijn en vraagbaak.

Ze komen in eerste instantie ook vrij normaal over op andere mensen, waardoor ze nog wel eens worden overschat door hun omgeving. Hun detaildenken voldoet niet langer aan de eisen van de moderne samenleving. Dit is een heel goede autobiografie van een vrouw met autisme.

Wanneer is het medicijngebruik een optie bij mensen met autisme? Situering van 78 middelen; handig in de relatie met de arts. Hij geniet internationale bekendheid en is een veel gevraagd spreker. Kunnen praten over dingen, gegevens met elkaar uitwisselen om elkaar zo veel mogelijk te steunen en te helpen . Centraal staan praktische kennis en op het individu gericht maatwerk. Autisme uitleggen aan de persoon zelf? Het kan vanaf nu met deze praktische handleiding.

Advertenties