Woordenboek

Uit de schoolkrant

Altijd uw woordenboek bij de hand met het woordenboek voor uw pocket-pc.

Nederlands Woordenboektest Ik kon niet meer ophouwen en heb in mijn broek geplast, mijn beenmouwen zijn helemaal nat geworden. Ze keek in de boodschappentas van papa die net terug kwam van de supermarkt. Hij heeft daar zelf het woord bloedgangen van gemaakt. Fabian mag graag helpen; als hij deze kans krijgt, neemt hij hem ook. De eerste keer dat hij broccoli op zijn bordje kreeg.

Zijn zusje wandelt met een pop door zijn spel heen. Onbewust ben ik daarin meegegaan en nu spreken we nog steeds van ballekie. Tijdens het naspelen van bloed afnemen zie "spijker in de arm" ontdekte Diede allemaal barsten aan de binnenzijde van mamma's arm. Bij het wachten op de bus wil ze altijd zitten op het bankje in het bushokje. Een draaischijf, waarop alle onregelmatige Engelse werkwoorden zijn te zien. Hij wist dat het iets met appel was maar niet precies meer wat.

Grasmaaier lijkt op ammaaie en dat lijkt weer een beetje op ammi-jee. Eva kon al uit een beker drinken en toen haar pasgeboren zusje bij mama uit de borst ging drinken waren dit vanzelfsprekend de bekers van Sanne. Tijdens aantrekken jas waren de mouwen van de trui opgestroopt. Als we een dagje uit gaan krijgt ze haar armband om of als ik er aan denk. Als Thijs spinazie of vlees heeft gegeten, laat hij zien hoe sterk hij is geworden door zijn spierballen te tonen.

Advertenties