Volwassenen.

Uit de schoolkrant

Alleen ziet het er bij kinderen meestal anders uit dan bij volwassenen.

Kinderen Assertiviteitstrainingtest Depressieve kinderen zijn somber, maar kunnen soms toch ook nog even lol maken. Vaak heeft het kind problemen met vriendschappen, omdat het zich terugtrekt of agressief gedrag vertoont. Alleen ziet het er bij kinderen meestal anders uit dan bij volwassenen.

Aan het einde van iedere middag laten de kinderen aan hun ouders zien wat die middag aan bod is gekomen 15 minuten. Sombere buien horen volgens mij zeker bij de puberteit. Een depressie bij kinderen en jongeren verloopt anders dan bij volwassenen. Ook heeft het kind vaak een pessimistische kijk op het eigen leven. Daarom is een depressie bij kinderen en jongeren moeilijker te diagnostiseren dan bij volwassenen.

Het kind kan zich moeilijk concentreren op school, gedraagt zich vervelend en vertoont slechte schoolprestaties. Met een dipje hoef je uiteraard niet naar de dokter, met een mogelijke depressie zou ik dit wel adviseren. Toch zijn er wel een aantal kenmerken die op een depressie kunnen duiden. Naast de in de poll genoemde mogelijkheden is het mogelijk internet te raadplegen bijv.

Advertenties