Universitatea

Uit de schoolkrant

Aan de Universitatea Bucuresti wordt sinds 1972 Nederlands gedoceerd.

Docent Nederlandstest Zelf studeer ik ook Nederlands en van de medestudenten die al afgestudeerd zijn is slechts een klein deel in het voortgezet onderwijs gaan werken. De door u gekozen vacature komt niet meer in de vacaturebank voor. Bij taalgericht vakonderwijs stemmen docenten hun onderwijs in alle lessen af op de taalleerbehoeften van de leerlingen. Engels 15 lessen vervanging per direct met uitzicht op een vaste aanstelling.

Aan de Universitatea Bucuresti wordt sinds 1972 Nederlands gedoceerd. In je berichtje lees ik dat je erg je twijfels hebt over het wel of geen leraar worden. Sommigen zijn een andere richting in het onderwijs opgegaan; zij geven Nederlands als tweede taal aan anderstaligen. Bijzonderheden en kosten worden tevoren met de opdrachtgever besproken en in een contract vastgelegd. Sinds 1991 heeft het Nederlands de status van B-hoofdvak.

Zijn er nog wel leraren Nederlands nodig? Tegenwoordig met al die bezuinigingen . De minor is een specialisatie met een omvang van 30 credits. Wat kan ik eventueel naast het onderwijs in gaan met een universitaire opleiding Nederlands allemaal voor leuke banen krijgen . Enthousiasme, initiatief en in staat tot samenwerken.

Advertenties